Szeresd a betont! . 2. rész: Betonból ékszert

beton_ekszer_diy.jpg

Az előző, betonról szóló posztomban (itt) arról olvashattál, milyen lehetőségek rejlenek a betonban, ha az otthonod csinosításáról van szó. Ebben a részben pedig megmutatom, hogyan kapott szerepet a divatban is ez az alapanyag, és hogy milyen stílusos kiegészítőket varázsolhatunk belőle.

beton_fulbevalo3.jpg

A lakásdekorációtól eltérően a medálokat speciális, kifejezetten ékszerkészítésre alkalmas betonból célszerű megalkotni, ill. azok számára, akik szeretik a hagyományostól eltérő megoldásokat, elárulom, hogy a képen láthatóakat finomszemcséjű dekorbetonból készítettem, amiket szárítani és vízállóvá tenni, azaz sütni szükséges. Kicsit több törődést igényel így a folyamat, azonban a végeredmény egy nagyon érdekes felület lesz.

Nem titok, mennyire szeretem a divatot, ám egy dolgot még jobban: a kritikus szemléletet. Elsőre igazán furcsának találtam, hogy az építőipar és a lakberendezés után még a gardróbomba is befurakodik ez a szemtelen kis tárgy. De természetesen hajtott a kíváncsiság, hogy mit lehet kihozni ebből a roppant könnyű, kifejezetten apró formák készítéséhez ajánlott betonból, így hát belevágtam és az ültetők, gyertyatartók, tálkák öntése mellett már medálokat is alkotok.

beton_fulbevalo2.jpg

Ezüst-, arany- és bronzszínű ékszerlánccal, különféle fűzőszálakkal (viaszolt, bőr-, fonott szál) is nagyon jól mutatnak az elsőre szokatlannak tűnő medálok. A lakásdekorációhoz hasonlóan az ékszernek is remekül áll néhány festett motívum.

A divat találékonysága nem ismer határokat, és időről időre bizonyítja, hogy igenis képes megújulni. A betonékszereket határozottan úttörő felfedezésnek tartom, hiszen általuk egy merőben más, nagyon különleges és finom darabbal bővül az öltözékünk kelléktára.

beton_ekszer1.jpg

A beszúrós fülbevalók a legújabb alkotásaim, kísérleteim első két darabja. Személyes kedvencem a második, hiszen pöttyös is meg bojtos is. :) Szuper nyári kiegészítő válhat belőle, nagyon trendivé, modernné és stílusossá teheti viselőjét.

Te szereted a betont? Hordod magadon?

 Julcsi