Különleges üdvözlőkártya quilling technikával - Anyák napjára is

Ebben a bejegyzésben egy igazán színes, tavaszias ötletet mutatok arra az esetre, ha a megszokottnál egy kicsit személyesebb és egyedibb üdvözlőlappal szeretnéd kísérni ajándékodat, virágcsokrodat. Az ötlet bármilyen alkalomra felhasználható, amikor a kedves soraidat szép köntösbe bújtatnád, így anyák napja és a ballagások közeledtével pedig különösen aktuális lehet.

4_2.jpg

Kellékek:

  • quilling papírcsíkok
  • quilling tű
  • expressz hobbiragasztó
  • kartonpapír vagy egyszínű kártya

18261631_1307459515967847_724088680_o.jpg

Elkészítés

0_1.jpg

Miután kiválasztottál néhány összeillő színt, egy papírcsíkot tűzz be a quilling tűbe, majd kezdd el rajta felsodorni. Ha a végére értél, eldöntheted, hogy szorosan ragasztod össze, vagy az ujjaid között lazítasz rajta, és így rögzíted. Utóbbi esetben lehetőséged van valamilyen formát létrehozni belőle. Ehhez a quilling tű nyelének segítségével hajlítsd meg és/vagy ujjaiddal csípd össze a lazára sodort elemet annak megfelelően, hogy mit szeretnél belőle végül látni, így készíthetsz például négyzetet, levél- vagy cseppformájú darabokat is.

Az üdvözlőkártyán rajzolj körbe egy ceruzával egy szívet, amit majd ki tudsz rakosgatni a megsodort formákkal. Készíts el jó néhányat, és amikor úgy látod, nagyjából elég lesz, kezdd el felhelyezni őket a kartonra egy-egy pötty hobbiragasztó segítségével. Amikor már nincs szükséged a szív vonalára, radírozd ki, mert a végén ez nehéz lesz a papírformák rongálódása nélkül. Miután elhelyezted az elkészített formák nagy részét, látni fogod, hogy a hiányos részeknek milyen színre vagy formára van szükségük a szép összképhez, így ennek megfelelően készítsd el az utolsó darabokat és töltsd ki velük a réseket. Ha nem akarod zsúfolttá tenni a mintát, néhány papírcsíkot sodrás nélkül, egyszerűen itt-ott meghajlítva is felragaszthatsz a formák közé, így szellősebb lesz.

18261450_1307459342634531_217204188_o.jpg

Ha nincs elég időd egy teljes quilling kép megalkotására, akkor mutatok egy egyszerűbb ötletet is. Vágj ki egy üdvözlőlap előlapjából egy szív formát, mögé pedig ragassz egy színes kartont. Sodorj különböző méretű köröket a papírcsíkokból, és ezekkel ragaszd körbe a szív szélét. Helyezz el egy formát a lap valamelyik sarkába, majd hajlíts meg néhány papírt, amikkel összekötheted ezt a kört a szívvel.

000_2.jpg

Remélem, kedvet kaptál hozzá, és elkészíted. Szeretettel,

Julcsi