Őszi ajtódísz DIY koszorúalappal

A poszt ötlete abból fakad, hogy szerettem volna mutatni egy alternatívát ajtódíszre anélkül, hogy koszorúalapot kellene vásárolni. A bázis kartonból készül, szépségét a fonatokkal való bevonás adja, amit aztán kedvedre feldíszíthetsz őszi vagy téli szezonális apróságokkal. A tovább gomb után lépésről lépésre megmutatom, hogyan készül.

img_20170920_160604.jpg

Kellékek:

  • kétféle vastag, puha fonal
  • erős karton (én csomagolódobozt használtam)
  • ragasztópisztoly
  • hungarocell lyukas szív
  • őszi levelek, betűzők

Így készítsd:

1_7.jpg

Első lépésben vágj ki kartonból két darab 25 cm átmérőjű kört, majd ezekből egy-egy 15 cm-eset. A belső részre nem lesz szükség. A két darabot ragaszd össze, hogy jó tartása legyen az alapnak.

Ezután készítsd el a fonást, melynek minden szála a választott színekből 1-1 fonal legyen, így érdekesebb mintát kapsz (1. kép). Kb. 4,5 m fonatra lesz szükséged, de ez függ az általad választott fonal vastagságától. Ha elkészültél a fonattal, kezdd el körbetekerni az alapot úgy, hogy a belső ívnél kényelmesen illeszkedjenek egymáshoz (2. kép). A megmaradt végét hajtsd vissza, és rögzítsd a dísz hátoldalán: ez lesz az akasztó.

A hézagok kitöltésére válaszd ki az egyik fonalat, és ezzel néhányt sort tekerj minden fonat közé, végül fixáld ezt is ragasztóval (3. kép). A koszorúalap így el is készült.

Dekorációnak bármit használhatsz, én fő elemként egy hungarocellből készült, közepén lyukas szívet tekertem körbe az alapnál kisebb mennyiségben használt fonallal, hogy kiegyensúlyozzam a színeket (4. kép). Ezt díszítettem őszi apróságokkal: különböző anyagokból készült falevelekkel, gomba, makk és tök virágbetűzőkkel. Termésekkel, üdvözlő táblácskával vagy bármivel feldobhatod kedved szerint.

Íme, a végeredmény:

2_5.jpg

Ha tetszett a poszt, oszd meg ezt a takarékos és kreatív megoldást ismerőseiddel is.

Ha az asztalodra is készítenél egy szép, őszi dekorációt, ajánlom figyelmedbe előző posztomat, amit ide kattintva nézhetsz meg.

Jó alkotást,

Julcsi