Gesztenyés-duplacsokis desszert
Az ételnek hatalma van. Ez a hatalom inspirál, ámulatba ejt, sokkol, izgat, gyönyört okoz és megérint. Arra is képes, hogy nekem és másoknak örömet okozzon.
(Anthony Bourdain)
Ma reggel az a gondolatom támadt, hogy szeretnék enni valami finomat és szeretnék alkotni is. Összegyúrtam hát a kettőt, és egy gesztenyés finomságot készítettem. Saját, rögtönzött recept, de mindig az ilyen sütik sikerülnek a legjobban. Nem tartom magamban, íme! :)
Hozzávalók
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a vizet. Beleszitáljuk a liszttel elkevert kakaóport, végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd félretesszük hűlni.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport. Miután kihűlt, robotgép segítségével eldolgozzuk benne a margarint, a gesztenyemasszát, a cukrokat és a gőz felett felolvasztott csokoládét. Kemény habbá verjük a tejszínt és összeforgatjuk a krémmel.
A csokibonbonokhoz felolvasztjuk az étcsokit a margarinnal. A bonbonformák aljára szórunk néhány szem felaprított kandírozott gyümölcsöt és mandulát. Ráöntjük a csokit, és hűtőben megdermesztjük.
Miután a sütemény minden eleme kihűlt, a piskótára egyenletesen rásimítjuk a gesztenyés krémet, a szeletek felét kakaóporral meghintjük, a másik felükre pedig egy-egy bonbont teszünk, végül betegre esszük magunkat belőle.
Kellemes bűnözést,
Julcsi