Gesztenyés-duplacsokis desszert

Az ételnek hatalma van. Ez a hatalom inspirál, ámulatba ejt, sokkol, izgat, gyönyört okoz és megérint. Arra is képes, hogy nekem és másoknak örömet okozzon.

(Anthony Bourdain)

Ma reggel az a gondolatom támadt, hogy szeretnék enni valami finomat és szeretnék alkotni is. Összegyúrtam hát a kettőt, és egy gesztenyés finomságot készítettem. Saját, rögtönzött recept, de mindig az ilyen sütik sikerülnek a legjobban. Nem tartom magamban, íme! :)

15967507_1202492099797923_1309481900_o.jpg

Hozzávalók

nevtelen_1.jpg

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a vizet. Beleszitáljuk a liszttel page.jpgelkevert kakaóport, végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd félretesszük hűlni.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport. Miután kihűlt, robotgép segítségével eldolgozzuk benne a margarint, a gesztenyemasszát, a cukrokat és a gőz felett felolvasztott csokoládét. Kemény habbá verjük a tejszínt és összeforgatjuk a krémmel.

A csokibonbonokhoz felolvasztjuk az étcsokit a margarinnal. A bonbonformák aljára szórunk néhány szem felaprított kandírozott gyümölcsöt és mandulát. Ráöntjük a csokit, és hűtőben megdermesztjük.

Miután a sütemény minden eleme kihűlt, a piskótára egyenletesen rásimítjuk a gesztenyés krémet, a szeletek felét kakaóporral meghintjük, a másik felükre pedig egy-egy bonbont teszünk, végül betegre esszük magunkat belőle.

15967746_1202491716464628_94053942_o.jpg

Kellemes bűnözést,

Julcsi