Kerekecske világocska kreatív blog

2017.sze.29.
Írta: Kerekecske világocska Szólj hozzá!

Csinos tároló facsipeszekből

A mai ötlet két hétköznapi alapigazságból pattant ki: 1. Tárolóból sosem elég! és 2. Bármiből lehet tároló! Időt és precizitást igénylő alkotás ez a facsipeszekből készülő dobozka 15x15 cm-es méretben, de szerintem megéri a fáradozást.

img_20170921_105419.jpg

Tovább

Őszi ajtódísz DIY koszorúalappal

A poszt ötlete abból fakad, hogy szerettem volna mutatni egy alternatívát ajtódíszre anélkül, hogy koszorúalapot kellene vásárolni. A bázis kartonból készül, szépségét a fonatokkal való bevonás adja, amit aztán kedvedre feldíszíthetsz őszi vagy téli szezonális apróságokkal. A tovább gomb után lépésről lépésre megmutatom, hogyan készül.

img_20170920_160604.jpg

Tovább

Készítsd el saját, vintage ajtódíszedet!

Kedveled a nosztalgikus, békebeli hangulatot idéző, bájosan kopottas holmikat? Nem riadsz vissza a részletgazdag kivitelezéstől? Szereted a finom anyagokat, mint a csipke és a szatén? Akkor a vintage stílus neked való!

A mai ötletem elsősorban akkor lesz hasznos számodra, ha van jó sok, nem használt ékszered vagy egyéb kiegészítőd. Ha nincs, érdemes egy kis gyűjtőmunkát végezni a barátnőknél, hátha. :)

img_20170704_101210_1.jpg

Tovább

Bonbonkínáló tojáshéj-mozaikolással

Biztosan láttál már sokféle kreatív módot a háztartási hulladékok újrahasznosítására. Erre szeretnélek most én is buzdítani, így megmutatom, hogyan csinosítottam fel egy egyszerű, néhány száz forintos üvegtálat tojáshéjakkal.

img_20170622_121755.jpg

Tovább

"Csináld magad" vidám, nyári karlánc

karkoto2-tile.jpgAzoknak, akik a mindennapokban munkahelyük miatt decensen, konzervatívan öltözködnek, szigorú elvárásoknak kell megfelelniük megjelenésükben, a nyári programok hozhatnak igazi felfrissülést. Ilyenkor végre szabadon kifejezhetik egyéniségüket, magukra ölthetik a fesztiváli, bohém életérzést, egy kis vagányságot. Ha te is azok közé tartozol, akik élvezettel szabadulnak fel a dress code alól, hogy hódoljanak a nyári hangulatnak, akkor készítsd el velem ezt a kiegészítőt, amivel megkoronázhatod a szettedet.

Tovább

Eljött az én időm - A Kerekecske Gombocska történet

Talán észrevetted, hogy májusban alacsonyabb aktivitás mellett működött a blog, és ennek oka egy - számomra - nagy dolog előkészítésével, utolsó simításaival kapcsolatos feladat volt, így minden energiámat arra összpontosítottam. Ha kíváncsi vagy eddigi legnagyobb alkotásom részleteire, kattints a tovább gombra.

befunky_collageszurke.jpg

Tovább

Szeresd a betont! . 2. rész: Betonból ékszert

beton_ekszer_diy.jpg

Az előző, betonról szóló posztomban (itt) arról olvashattál, milyen lehetőségek rejlenek a betonban, ha az otthonod csinosításáról van szó. Ebben a részben pedig megmutatom, hogyan kapott szerepet a divatban is ez az alapanyag, és hogy milyen stílusos kiegészítőket varázsolhatunk belőle.

Tovább

1 recept, 2 ötlet - Készíts légfrissítőt házilag!

Csupán három összetevőből állnak, amiket valószínűleg meg is találsz kamrádban. Illatosak és fertőtlenítő hatásúak, mesterséges anyagoktól mentesek és jól mutatnak a polcodon! Recept és dekorációs ötletek a tovább gomb után!

hazi_legfrissito7_1.jpg

Tovább

Szeresd a betont! - 1. rész: Betontárgyak a lakásban

beton_lakasdekoracio.jpgBiztosan észrevetted, hogy manapság egyre divatosabb a betont nemcsak burkolatként, hanem lakásdekorációs tárgyként alkalmazni, mi több, ékszerként hordani. Mikor először hallottam róla, gondoltam, ez egy újabb hóbort, én ignorálom, majd lecseng - minden trendnek nem kell felülni. Sejtheted, hogy mi történt ezalatt az idő alatt, és hogy a kezdeti ellenállás nagyon hamar elsöprő szerelembe csapott át. Az első részben a betonról mint az otthon dekorációs eleméről olvashatsz.

Tovább
süti beállítások módosítása